Min ponnyresa

IMG_4720

Mitt hästintresse började redan vid 6 års ålder och jag tjatade ständigt på mamma och pappa om hästar och att få börja rida, men kön till ridskolan var lång. När jag var 8 år gammal kom jag och min storebror äntligen in på ridskolan och jag blev bara mer och mer fäst vid stallet och hästarna för varje dag som gick. Kärleken till de stora och fantastiska djuren växte och till slut var jag fast. Jag lärde mig mer och mer och blev duktig både på hästryggen och i stallet – och till slut kändes en egen ponny som ett naturligt steg för att jobba vidare mot mina drömmar om att bli elitryttare i hoppning.

Efter att ha testat ett flertal ponnyer hittade vi till slut en irländsk läromästare vid namn Munsboro Chip, eller Chippen som han kallas. En ponny med stor egen motor på 17 år som vi köpte när jag var 11 år gammal, där tanken var att han skulle få lära mig allt och lite till. Men tyvärr så visade det sig att han hade minst en räv bakom varje öra och efter två fantastiska månader med underbara upplevelser och språng med honom så började han helt oväntat stanna på hinder. Vi slet i månader med att försöka få styr på honom och tog hjälp av alla vi kunde komma på, men det var omöjligt … Efter mycket blod, svett och tårar så kände vi att det inte fungerade längre och vi bestämde oss helt enkelt för att gå vidare, hur mycket vi än älskade vår lurviga ponny. Samtidigt lärde jag mig mycket av alla motgångar och att verkligen glädjas de gånger det ändå gick bra.

Efter Chippen hittade vi HENNE. Mamma såg annonsen på Hästnet om en alldeles underbar liten C-ponny vid namn Oksana som var precis det vi sökte efter. En rutinerad tävlingsponny med hjärtat på rätta stället och med bra resultat. Ingen stopper och klok på hinder. Vi testade henne och det bara klickade direkt. Sedan dess har hon varit vår och vi har hunnit med så mycket! Debut och placeringar i LA, SM-GULD under New Forest SM i dressyr 2015 och vinst i Sveland Cup kval. I hoppningen har vi oändligt mycket rosetter och pokaler, men med Oksanas otroliga kapacitet även i dressyren vore det bortkastat att inte satsa lite på det med – och det har vi gjort med stora framgångar.

När jag till sist kände att min och Oksanas resa var slut tillsammans bestämde vi oss för att hon skulle få komma till en ny liten ryttare att lära ut allt hon kan till. I augusti 2016 flyttade hon och det kändes riktigt tungt att förlora sin bästa vän, men samtidigt är jag otroligt glad för den nya ryttarens skull – och jag kan med handen på hjärtat säga att de har varit bland de bästa åren i mitt liv – men trots att jag fått rida en alldeles egen ponny varje dag så kände jag att jag ville utvecklas mer och bli så bra som möjligt på alla plan. Jag ville ha fler timmar i sadeln och fler timmar tillsammans med dessa fantastiska djur som jag älskar mer än allt.

Den 2 april 2015 blev drömmen om en till ponny sann när vi hittade Trollet, egentligen Caroll. En valack född 2008 som endast blivit riden i 2 år då han var vild och hingst till han var 5 år. Han är en äkta svensk hagkorsning, men vi anar en del svenskt halvblod, New Forest och en gnutta arab. Tänk att denna mixen fick oss att falla pladask … En ponny med ett otroligt scoop som vi tror på till 100 procent att vi tillsammans kommer kunna tävla de högsta klasserna och alla de mästerskap jag vill. Det var precis detta vi sökte. En ung ponny som inte tävlat något över huvud taget, endast hoppat lite Pay and Jumps, men där vi såg hans enorma kapacitet och fantastiska inställning och teknik både fram och bak. Detta var precis det jag ville – att få fortsätta utbilda en ung lovande hopptalang. Denna ponnyn blev vår och jag är den lyckligaste i världen! Idag har vi många fina placeringar och vinster upp till nationell LA+. Även startklara för MSV. Vi vann våra 2 första LA tillsammans och vi har varit ute på en massa andra roligheter, bland annat har vi fått förmånen att rida på en clinic för Jens Fredricson. Men detta är bara början …

Den senast nyinkomna till Team Högdahl är Trolles släkting, Born To Be Wild, eller Wille som han kallas. Wille är född -09 och vi anar samma blandning hos honom. Wille har alltså också tillhört samma flock som Trolle och har därför även han varit vild och hingst till sent, för att vara exakt till att han var 4 år. Wille köpte vi den 2 augusti 2016 och både Trolle och Wille har vi köpt av mina fantastiska guldtränare Klara och Robert Fritz – som är mina tränare och mentorer i vått och torrt, ur och skur. De stöttar mig alltid och tror på mig till 100 procent vilket är så otroligt viktigt för mina resa och min satsning. Utan mina guldtränare och mina guldföräldrar som supportar i alla lägen hade jag varit på botten nu. De har gett mig alla möjligheter de kan.

Wille och jag har hunnit tävla några tävlingar tillsammans och det har gått otroligt bra. Han har haft med sig placeringar hem från nästan alla tävlingar och har dessutom redan ett flertal vinster med sig i bagaget – såklart på bebisnivå än så länge eftersom att han är väldigt grön och ung i nuläget.

Utöver detta har jag ridit andras ponnyer också. Nu senast red jag till en ponny för försäljning.

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>